İhsaniye MYO’da Robotik eğitim alanları açıldı
Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO tarafından yürütülen, MARKA destekli, Kocaeli Sanayi Odası ortaklığında, ‘İmalat Sanayisi Mesleki Eğitimine Robotik Üretim Teknolojilerinin Entegrasyonu Projesi’ kapsamında oluşturulan laboratuarlar için açılış ve tanıtım programı gerçekleştirildi
Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilen ‘Robotik Eğitim Alanları Açılış Töreni’ne; KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, MARKA Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu, Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Uzunçiftlik Nuh Çimento MYO Müdürü Prof. Dr. Engin Özdemir, Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Mine Can, Ford Otosan temsilcileri, proje paydaşları, akademisyenler ile eğitmenler katılım gösterdi.
‘SON DÖNEMDE DESTEKLENEN EN BAŞARILI PROJE’
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende proje tanıtım videosunun gösterimi yapıldı. Tören açılış konuşmalarında ise Kocaeli Üniversitesi Ford Otosan İhsaniye Otomotiv MYO Müdürü Doç. Dr. Abdulkadir Cengiz yapmış olduğu sunumunda, okulun kuruluş süreci, fiziksel imkan ve olanakları, okulda yürütülen faaliyetler ile projenin amacı, kapsamı ve çıktıları ile ilgili bilgiler verdi. Proje destekçilerinden Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu ise, MARKA’nın son dönemde destek vermiş olduğu en başarılı ve önemli projenin bu proje olduğunu, bu yüzden de gurur duyduklarını ifade etti. Ford Otosan Genel Müdürü Güven Özyurt, “Belli bir amaca dönük bir araya gelindiğinde nelerin yapılabileceğinin en güzel örneğini bu proje ile görüyoruz. Eser ortada, bu projede herkesin emeği var. Bu tür projelerin ülkemizde daha fazla olmasını arzu ediyoruz” dedi.
‘ROL MODEL UYGULAMA OLMA ÖZELLİĞİNİ TAŞIMAKTA’
KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ise, “Üniversite olarak meslek yüksekokulları ve fakülte ayrımı yapmadan eğitime verdiğimiz önemi uygulamalı ve teorik olarak iki ana unsuru birleştirerek toplamayı en başından beri ilke edindik. Ford Otosan İhsaniye Otomotiv Meslek Yüksekokulu’muz, üniversite-sanayi işbirliği uygulamalarına sürdürülebilirlik ve eğitim modelleri oluşturma adına ülkemizde, rol model uygulama olma özelliğini taşımaktadır” şeklinde konuştu.
‘BİRİKİMİNİ PAYLAŞAN BİR ÜNİVERSİTE MODELİ’
İlimizin kaynaklarının koordinasyonu ve bu kaynakların bir araya getirilmesi hususunda vermiş olduğu destekler için başta ilimiz Valisi Seddar Yavuz’a teşekkür eden Rektör Hülagü, “Dünyada yeni üniversite algısı asla içine kapanmayan bütün birikimini halkla, sanayi ile ve istihdam ile paylaşan bir üniversite modelidir. Bu modelin altında yatan esas unsur ise AR-GE faaliyetleri ile üniversite ile kenti ve toplumu buluşturan bir bakış açısını ortaya koymaktır. Gelinen nokta itibariyle üniversitemizin çok daha fazla kentle iç içe olup çok daha fazla proje ürettiğine tanıklık ediyoruz ve bu bizim için büyük bir memnuniyet kaynağı” dedi.
‘ÖNEMLİ BİR İŞBİRLİĞİNE İMZA ATILDI’
“Projemize baktığımızda Sayın Valimizin himayelerini ve desteğini, MARKA ve Kocaeli Sanayi Odası’nın maddi ve manevi desteğini, Ford Otosan, Hkym, Boysis, Kuka gibi alanında lider firmaların katkılarını görmek ne kadar önemli bir işbirliğine imza atıldığının göstergesi konumunda” diyen Rektör Hülagü, projede emeği bulunan herkese teşekkür etti. Açılış konuşmalarının ardından robotik eğitim alanlarının kurdelesi protokol ve okul yönetiminin katılımı ile kesildi. Açılışın ardından Endüstriyel Robot Eğitimi Uygulama laboratuarlarını gezen Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü ile birlikte protokol üyeleri, laboratuarlar ile ilgili bilgi aldı. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.