Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, partilerinin çalışmaları ve ilçemizle ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, “Her türlü destekte Gölcük için varız” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, partilerinin çalışmaları ile ilçemiz gündemi hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, sözlerinin başında 24 Temmuz 1923 günü imzalanan Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümüne değinerek “Ülkemiz tarihinde büyük bir önem taşıyan Lozan Barış Antlaşması’nın 97. yılını kutlamış bulunmaktayız. 97 yıl önce yapılan bu antlaşma ile Osmanlı’nın Sevr Antlaşması ile kaybettiği Anadolu’yu yeniden kazanmış bulunmaktayız. Ülkemizin Kurtuluş Savaşı’ndaki zaferinin devamı niteliği taşıyan bu antlaşmanın önemi, ciddi anlamda çok büyüktür” dedi.
‘ÇALIŞMALARIMIZI KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE YAPACAĞIZ’
Açıklamalarına devam eden Başkan Gürel, “25 – 26 Temmuz tarihlerinde yapılacak olan genel merkez olağan genel kurultayımızın, partimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Kongrenin, yenilenmesi beklenen yönetim kademelerine yeni bir heyecan getireceğine yönelik inancım yüksek. Önümüzdeki haftadan itibaren en yukarıdan en alt kadememize kadar çalışmalarımızı koordineli bir şekilde yapacağız. Tabii ki her zamanki gibi hedefimiz, ülke genelinde ve yerelde iktidar olabilmektir. Bu güç içimizde mevcut. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz ve bu bağlamda, bildiğimiz bu sorunlarla alakalı çözüm önerilerimizi hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
‘PROJELERİMİZİ GELİŞTİRMEYE GAYRET GÖSTERİYORUZ’
Başkan Gürel, açıklamasını sürdürerek “İlçe örgütü olarak da göreve geldiğimiz günden beri çalışmalarımızı, pandemi süreci olmasına rağmen titizlikle sürdürüyoruz. Sürdürmeye de devam edeceğiz. Bizim yereldeki amacımız, ilçemizi daha çağdaş, daha yaşanabilir, gerçek manada bir donanma kenti yapabilmektir. Bu bağlamda her dönemde olduğu gibi projelerimizi geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Yeri geldiği zaman fikir ve önerilerimizi kamuoyu ve belediye başkanımıza, meclis üyelerimiz vasıtasıyla iletmeye çalışıyoruz. İlçemizde ekonomik sıkıntıların da etkisi ile büyük yatırımlar hayata geçirilememekte. Ama baktığımız zaman İzmit bölgesinden Gebze’ye kadar büyük yatırımlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından bakanlık vasıtasıyla yaptırılabiliyor. Sıra Gölcük’e gelince kalıcı ve büyük hiçbir çalışmaya kaynak bulunamamakta” dedi.
‘KAYIK ÇEKEK PROJESİNDE HALA SES ÇIKMAMAKTA’
Başkan Gürel, açıklamasının sonunda “En basit örneği, adeta yılan hikayesine dönen ve devamlı olarak dile getirdiğimiz merkezdeki kentsel dönüşüm projesidir. Onun dışında, yıkılan ve atıl durumda kalan eski sanayi çarşısı bölgesi de mezbelelik durumundadır. Değirmendere’de yapılması planlanan kayık çekek projesinde hala ses çıkmamakta. Bunun gibi birçok projeyi sayabiliriz. Baştan beri söylediğim gibi bizler, ilçemizin kalitesinin yükselmesi, değerinin artması ve gerçekten tabelalardaki gibi çağdaş donanma kenti hüviyetine kavuşabilmesi için yerelde her türlü desteğe hazır olduğumuzu defalarca beyan ettik. Çünkü halkımız, bizlere yönetme değil yöneteni denetleme görevi verdi. Bizlerden istenecek her türlü destekte de Gölcük için var olduğumuzu defalarca belirttik” dedi. Erdem ŞENGÜL