Gölcük'te olmasını istediğiniz sosyal etkinlikler nelerdir?
Gölcükte olmasını istediğiniz sosyal etkinlikler nelerdir?
  • Sinema
  • Balık Ekmek Tekneleri
  • Konserler
  • Bowling Salonu
  • Lunapark

E-Bülten

Sitemizin yeniliklerinden haberdar olmak için bültenimize üye olabilirsiniz.

Eğitim

Gölcük Eğitim Derneği’nden basın açıklaması

1 Nisan 2014 Saat: 17:20
Gölcük Eğitim Derneği’nden basın açıklaması

Gölcük Eğitim Derneği Başkanı Dilaver Şarışık, Mısır’da yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Dilaver Sarışık dernek adına yaptığı açıklamada, “ Mısır’da 2013 yılı Temmuz ayında yapılan, beş bine yakın mazlum sivilin öldürülmesi ve on binlerce masum insanın tutuklanması ile devam eden darbe süreci, trajikomik bir hal aldı. Tutuklanan insanlar cunta tarafından güya yargılandı ve bunlardan 529’u için idam kararı verilerek daha vahim hale geldi. Bu alçak zulme bütün dünyanın sessiz kaldığı gibi İslam aleminin de kahir ekseriyeti sessiz kalmış, adeta darbe yönetiminin zulmüne ortak olmuştur. Bundan cesaret bulan zalimler İslam coğrafyasında yeni zulüm projeleri üreteceğimizden hiç şüphemiz yoktur. Pasifik okyanusunda bir balinanın hayatını kurtarmak için bütün donanımıyla harekete geçen ikiyüzlü batılı beyaz adam, Müslümanların oluk oluk kanı akıtılırken kıl kıpırdatmamaktadır.

‘ACİZ KALAN KURULUŞLAR VAR’

Sarışık açıklamasına şu sözlerle devam etti, “Ülkemizde de aynı bakış açısına benzeyen, hatta daha hazin bir durum söz konusudur. İsimlerine sivil toplum kuruluşu demelerine rağmen Mısır’da askeri darbe ve benzeri birçok zulme karşı sivil bakış açısı geliştiremeyen, minicik bir inisiyatif kullanıp, kınamaktan aciz kalan kuruluşlar var. Bizler STK’ların olması gereken öz kimliklerine geri dönmelerine, zulme en şiddetli tepkilerini göstererek, oradan hareket etmelerini, bekliyor ve temenni ediyoruz. Mısır’da darbeden hemen sonra gerek ülkemizde gerek İslam dünyasında Mısır askeri darbesini kınayan, telin eden ve unutmam, unutturmam diyenlerin tavırlarının son süreçte buharlaştığını gözlemliyoruz, hissiyatlarımızı medyanın peşine takılarak değil, yüreğimizde yaşayarak yansıtmamız gerektiğine inanıyoruz.

‘DİNLER ARASI DİYALOG TAŞERONLARINI ŞİDDETLE KINIYORUZ!’

Biz Müslümanların başkalarının gündemlerinde enerjilerini tüketmek yerine, gündem belirleyecek faaliyetlere imza atmamız gerektiğine inanmalı ve bunların yolunu araştırmalıyız. Batı dünyasının gözü önünde alçakça bir tiyatro sahnesi gibi seyredilen bu cinayete, sessiz kalan Birleşmiş Milletleri, papayı (Vatikanı), İslam Dünyası’ndaki kanaat önderlerini, dinler arası diyalog taşeronlarını, siyasileri, şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Bizler, zulmün kim tarafından yapılırsa yapılsın mazlum düşmanımızda olsa her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olduk, bundan sonrada olmaya devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Gölcük Postası Gazetesi ile doğru, tarafsız ve son dakika heberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz